Na 2 maanden toch het einde voor M-Stad
Door: Marco
15-08-2015 23:15
Na 2 maanden toch het einde voor M-Stad

KERKDRIEL - Vrijwilligers van Onze Omroep hebben vanavond de politie ingeschakeld na het constateren van inbreuk op hun frequentie en gebruik van de Zendmast.

Er werd na het beëindigen van Radio TV Maasdriel, al geruime tijd niets meer uitgezonden op 107 FM, de vrijwilligers van de nieuwe zender "Onze Omroep" zijn nog druk bezig met het verkrijgen van de nieuwe zendmachtiging, tot dit rond is mag er gewoonweg niet uitgezonden worden op deze frequentie. Het schertste dan ook hun verbazing dat er de afgelopen dagen weer uitgezonden werd op de frequentie, puur uit nieuwsgierigheid uitpeilen van de zendpiraat, bracht nog meer verbazing toen bleek dat het signaal waarschijnlijk uit de eigen zendmast kwam !

Bij nader onderzoek bleek dat de attenne kabel tussen de radiostudio en de zendmast, onderbroken was in de afgesloten brandgang die achter de studio loopt, in een opengebroken meterkast aldaar, stond de illegale apparatuur verstopt, deze was aangesloten op de oude attenne van RTM en hier werd met in plaats van de gebruikelijke 32 watt nu met een vermogen van tussen de 500 a 1000 watt uitgezonden.De piraten gebruiken de naam M-stad en op internet werd er door hunzelf zelfs melding van gemaakt, dat ze tot in Engeland te horen waren. De muziek kwam van een PC die naast de zender stond en die blijkbaar 24/7 muziek afspeelde.

Het is een geluk bij een ongeluk dat er geen brand is uitgebroken, met alle gevolgen voor de bewoners van de flat erboven, want de apparatuur kon ze warmte niet kwijt in de kleine meterkast en was nauwelijks aan te raken zo heet.Grote vraag is nog hoe de piraten aan de sleutel van de brandgang zijn gekomen, want er zijn maar heel weinig instanties die daar een sleutel van hebben.

Na overleg met de officier van justitie en het agentschap telecommunicatie is in samenwerking met de politie en vrijwilligers van Onze Omroep, de apparatuur los gekoppeld en voor nader onderzoek in beslag genomen.
Bron: http://www.mooimaasdriel.nl

Geheimezender.com - © 2010- All Rights Reserved
Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)